14 prosinca 2012

Istina o 21.12.2012.


Za točno tjedan dana je 21.12.2012. - dan koji označava kraj dugog brojanja kalendara Maya i dan za kojeg mnogi smatraju da predstavlja vjerojatno najveći događaj u povijesti čovječanstva. Po prvi put u 26000 godina Sunce će se poravnati sa središtem naše galaksije, no što bi to zapravo moglo za nas značiti?

Apokalipsa


Doba u koje ulazimo neki zovu doba Vodenjaka i najavljuju doba velikih promjena na bolje, dok drugi tvrde da će se dogoditi "smak svijeta". Ova druga teorija o smaku svijeta nije ništa drugo nego holivudska izmišljotina, ili možda čak i urota koja služi za masovno zastrašivanje populacije. Činjenica što majanski kalendar dugog brojanja završava na datum 21.12.2012. baš po ničemu ne podupire teoriju o apokaliptičnom kraju svijeta! Primjerice naš (gregorijanski) kalendar završava svake godine 31.12. - zar to znači kraj svijeta svake godine? Ne, to je samo kraj jednog načina brojanja vremena (godine) i početak drugog. Ista stvar je i s majanskim kalendarom, samo je u tom slučaju brojanje mnogo duže (26000 godina). Dok naš kalendar broji jedan okret Zemlje oko Sunca, što traje 365 dana, majanski kalendar broji jedan puni krug koji napravi nagib Zemljine osi u odnosu na ravninu orbite (precesija ekvinocija, traje 26000 godina). Dakle nema govora o apokaliptičnom kraju svijeta! Čak što više, riječ apokalipsa uopće nema značenje koje većina poima; apokalipsa ne znači kaotični razorni kraj svijeta - i to je samo još jedna holivudska izopačina! Riječ apokalipsa zapravo znači OTKRIVENJE nečeg skrivenog (latinski apocalypsis, grčki apokalupsi). I zaista, dogoditi će se apokalipsa, već se i događa! Svakako smo privilegirani što živimo u današnjem vremenu i što možemo svjedočiti apokalipsi. Otkrivenje koje se događa tiče se novog razmišljanja, otkrivenja skrivenih ili zaboravljenih drevnih znanja te stvaranja nove paradigme koja je već počela prožimati ljudski rod.

Dakle, 21. 12. 2012. označava kraj majanskog kalendara dugog brojanja, a nakon toga počinje novi ciklus dugog brojanja koji će trajati novih 26000 godina. Ali što je toliko značajno u tom datumu?

Galaktičko poravnanje

Značaj 21.12.2012. nije samo u činjenici da označava kraj ciklusa majanskog dugog brojanja, već se veže i uz jedan iznimno rijedak i značajan astronomski događaj koji će se odigrati na taj datum. Dan 21. prosinca svake godine nazivamo zimskim solsticijem - dan kada je Sunce u svom prividnom kretanju po nebu najjužnije ili najniže nad obzorom te stoga prividno miruje. Solsticij doslovno znači 'Sunce koje stoji'. Međutim na zimski solsticij ove godine Sunce će biti savršeno poravnato s ravninom naše galaksije i to po prvi puta u 26000 godina! Ekvator Mliječnog Puta - naše galaksije i putanja našeg sunca će se poravnati točno u 11 sati i 11 minuta po GMT standardnom vremenu (12 sati i 11 minuta prema vremenu u HR) dana 21. prosinca 2012. Upravo ovaj događaj pokazuje značaj majanskog kalendara, a činjenica kako je drevni narod Maja znao za ovaj događaj i imao znanje da ga prati i prikaže u svom kalendaru, govori dovoljno o tome kako su Maje bili mnogo naprednija civilizacija nego im klasična znanost priznaje.

Novo doba za čovječanstvo

Prema proročanstvu Maja (ali i mišljenju mnogih ljudi širom svijeta) ovaj događaj označava ulazak u novo doba. Čovječanstvo će početi razmišljati na novi način, uvidjeti će pogreške dosadašnje paradigme i početi će stvarati novu paradigmu. Sve ovo već se zapravo počelo događati. Pomak prema spiritualnijem, više "istočnjačkom" načinom života ide ruku pod ruku sa otkrivanjem novih saznanja o stvarnoj povijesti čovječanstva i uviđanju kako sve što su nas u školama i preko medija učili o povijesti i počecima ljudske civilizacije nije onako kako se zapravo odigralo, kako odgovori za sve probleme te rješenja za nove tehnologije i lijekovi za svaku bolest leže isključivo u prirodi i prirodnim procesima. "Zapadnjački" način života - fokus na materijalni napredak, pojam (poslovnog) uspjeha kako ga danas vidimo te kapitalizam, polako će padati u zaborav jer ćemo konačno shvatiti da su sve te stvari za nas uistinu nevažne. Primjerice, svjedoci smo pada svjetske ekonomije koji, bio namjerno planiran ili ne, pokazuje neopstojnost sadašnjeg načina života, a svi narodi, bili osviješteni u tom pogledu ili ne - vape za promjenom. Ono što treba uvidjeti je, da odgovor na probleme naše civilizacije ne leži u promjeni vlade, otplaćanju dugova i sličnim stvarima, već leži u razvoju čovjeka kao duhovnog bića i ponovnog učenja života u skladu s prirodom i njenim zakonima. (Jedinim zakonima koji zaista vrijede). Ove promjene se, dakako, neće dogoditi preko noći, ali mnogi tvrde da će kozmička energija koju nam donosi galaktičko poravnjanje 21.12. tu promjenu ubrzati i pospiješiti.

Širite pozitivne misli i emocije!

Na kraju, bez obzira što vjerujete da će se dogoditi za tjedan dana, budite uvjereni da se zaista događa nešto veliko za nas kao životnu zajednicu ovog planeta. Bez obzira očekujete li što spektakularno ili ništa primjetljivo na dan 21.12., počnite (ili nastavite) širiti pozitivne emocije i ljubav prema svim ljudima i živim bićima jer time ne možete pogriješiti! 

Nema komentara:

Objavi komentar